Nad bolečino brez tablet

Toplota je najbolj uporabna metoda za lajšanje bolečine, boljšo prekrvavitev, sprostitev napetih mišic, zmanjšanje okorelost sklepov in je učinkovita pri vnetih sklepih, ki jih povzroča artritis. Uporaba toplote na vnetem predelu bo razširila krvne žile, spodbudila pretok krvi in tako se hitreje odstranjujejo strupene snovi in stranski produkti.

Kdaj je toplotna terapija koristna?

Toplotna terapija je koristna pri:

  • osteoartritis
  • tendonitis in otrdelost kit
  • ogrevanje otrdelih mišic ali tkiva pred aktivnostjo
  • lajšanje bolečin ali krčev v zvezi s poškodbo vratu ali hrbta, vključno s križem

Kdaj se toplotna terapija odsvetuje?

Segrevanje ni primerno za vse vrste poškodb. Vsaka vroča poškodba se ne sme dodatno segrevati. Tu spadajo okužbe, opekline ali sveže poškodbe.

Toplotna terapija se ne uporablja pri:

  • koži, ki je vroča, rdeča ali vneta
  • osebah, ki imajo dermatitis ali odprto rano
  • otrplem območju
  • osebah periferne nevropatije ali podobnega stanja, ker ne občutijo toplote

Pri osebah z visokim krvnim pritiskom ali srčno boleznijo je potreben predhoden posvet z zdravnikom.
Paziti moramo tudi, da se prizadet del ne segreva prekomerno.

S toploto se lahko spravimo nad bolečino brez zdravil ali vsaj zmanjšamo vnos le teh. Ena izmed prednosti toplotne terapije je, da je poceni in enostavna za uporabo. V ponudbi je veliko različnih izdelkov za gretje. En najbolj enostaven način so grelni obliži. Le te lahko nosite kjerkoli: doma, v službi, na počitnicah, v avtu. Je odličen način za stalno toplotno terapijo saj imajo grelni učinek, ki traja lahko nekaj ur.

Grelni obliži Thermo Therapy

Greli obliži Thermo Therapy ohranjajo optimalno toploto približno 10 ur. Primerni so za lajšanje bolečin v vratu, hrbtu, ramenih in pri menstrualnih bolečinah.

V trenutku, ko odprete embalažo, se začne obliž v stiku z zrakom postopoma segrevati na optimalno temperaturo zaradi toplotnega delovanja. Ko obliž namestite na prizadeto mesto, se bo toplota enakomerno razporedila v globino telesa.

Nova oblika in posebno lepilo na osnovi cinkovega oksida zagotavljata največjo mero udobja in omogočata kar najboljši izkoristek lastnosti obliža. Grelni obliži Thermo Therapy so v kombinaciji s nastavljivim trakom izdelanim iz mehke tkanine, udobni za nošenje in diskretni. Zaradi polnil, ki so na voljo posebej, so primerni za večkratno uporabo.

 

Nada Španič,
LL Viva Postojna