Brezplačna dostava
pri naročilu nad 49.9 €
100% varen nakup
vrnemo kupnino
Dostava v 2 dneh
Ob naročilu do 13h
Garancija zadovoljstva
30 dnevna garancija
0.00 0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Prikaži košaricoNa blagajno

Nalaganje dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Meritve glukoze in holesterola – LL Viva Kranj

13. novembra, 2023 @ 8:00 dop - 10:00 dop

Z zdravim načinom življenja in preventivnimi pregledi lahko zmanjšamo možnost nastanka bolezni oziroma jih lahko pravočasno odkrijemo. Zato lepo vabljeni na merjenje celokupnega holesterola in glukoze v krvi, ki ga izvajajo strokovni delavci. Merjenje glukoze je brezplačno, meritev holesterola pa je plačljiva (3,60eur).

Glukoza je najenostavnejši sladkor v človeškem organizmu in je nujno potreben za delovanje celic. Trebušna slinavka, ki leži ob želodcu, in ima pomembno vlogo pri uravnavanju glukoze v krvi saj izloča polipeptid imenovan inzulin. Inzulin se prične izločati, ko skozi trebušno slinavko teče kri, v kateri je povišana koncentracija glukoze. Če pride do premajhnega ali prenehanja izločanja inzulina, se pojavi sladkorna bolezen, katero je potrebno zdraviti. Na nepravilno delovanje opozarja povišana vrednost sladkorja v krvi.

Holesterol je vrsta maščobe, ki je prisotna v telesu in jo potrebuje za normalno delovanje. Je sestavni del celičnih membran in služi kot predhodnik za proizvodnjo nekaterih hormonov in vitamina D. Vendar pa preveč holesterola v krvi lahko povzroči zdravstvene težave, kot so bolezni srca in ožilja. Obstajata dve vrsti holesterola: LDL holesterol in HDL holesterol. LDL holesterol se običajno imenuje “slab” holesterol, ker lahko zamaši arterije, kar lahko privede do srčnega infarkta ali možganske kapi. HDL holesterol pa je običajno imenovan “dober” holesterol, ker pomaga odstranjevati LDL holesterol iz krvi.

Podrobnosti

Datum:
13. novembra, 2023
Ura:
8:00 dop - 10:00 dop

Prizorišče

e-Novice

Odkrijte svet zdravja in dobrega počutja v svojem e-poštnem nabiralniku – prijavite se za nasvete, obveščanje o ekskluzivnih ponudbah in še mnogo več!
Telefon:
01 723 36 89
Elektronska pošta:
info@llviva.si
Potrebujete pomoč?
Na voljo smo vam vsak
delavnik med 9.00 – 17.00

E-novice

Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.

E-novice

Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
Telefon:
01 723 36 89
Elektronska pošta:
info@llviva.si
Potrebujete pomoč?
Na voljo smo vam vsak
delavnik med 9.00 – 17.00
Copyright © LL Viva 2023. Vse pravice pridržane.