Brezplačna dostava
pri naročilu nad 49.9 €
100% varen nakup
vrnemo kupnino
Dostava v 2 dneh
Ob naročilu do 13h
Garancija zadovoljstva
30 dnevna garancija
0.00 0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

Prikaži košaricoNa blagajno

1. SPLOŠNO 

1.1 Ta pravila določajo pogoje uporabe portala LL Viva, s katerim upravlja podjetje LL GROSIST družba za prodajo farmacevtskih, medicinskih in drugih proizvodov na debelo d.o.o., Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju LL Grosist).

Za informacije o uporabi spletne strani, spletni ponudbi ali spletnih naročilih se prosimo obrnite od ponedeljka do petka od 9:00 do 17:00 na telefonsko številko: 01 723 36 89 ali e-naslov: info@llviva.si

1.2 Spletna prodajalna z medicinskimi pripomočki je storitev, ki omogoča nakup medicinskih pripomočkov, ki se izdajajo na naročilnico, in drugih izdelkov, ki se ne izdajajo na naročilnico, prek spletnega portala LL Viva: www.llviva.si.

1.3 Organizacijska enota LL Viva, ki ponuja medicinske pripomočke na naročilnice ali v redni prodaji, in druge izdelke prek spletnega portala LL Viva, je LL Viva Litija, Ljubljanska cesta 3, 1270 Litija.

1.4 LL GROSIST je imetnik dovoljenja za opravljanje lekarniške dejavnosti prodaje zdravil in medicinskih pripomočkov, ki jo spremlja strokovna podpora s svetovanjem. LL GROSIST zagotavlja sledljivost in kakovost zdravil ter medicinskih pripomočkov.

1.5 LL Viva ima dovoljenje za izdajanje medicinskih pripomočkov prek medmrežja.

1.6 Splošni pogoji uporabe portala LL Viva upoštevajo določila veljavne zakonodaje Republike Slovenije, ki jih mora LL GROSIST upoštevati pri delovanju spletne trgovine z medicinskimi pripomočki.

1.7 Izrazi, ki so uporabljeni v teh splošnih pogojih, imajo naslednji pomen:

 • Registriran uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki je izpolnila registracijski obrazec in pridobila geslo za vstop v portal LL Viva.
 • Uporabnik, ki opravlja hitri nakup, je fizična ali pravna oseba, ki naroči izdelke prek spletne trgovine, ne da bi izpolnila registracijski obrazec in pridobila geslo za vstop v portal LL Viva.
 • Uporabnik je vsaka fizična ali pravna oseba, ki uporablja portal LL Viva.
 • Kupec je oseba, ki bodisi kot registriran uporabnik ali uporabnik, ki opravlja hitri nakup, naroči izdelke prek portala LL Viva.

1.8 Prek portala LL Viva je mogoče naročiti izdelke le za območje Republike Slovenije. Naročilo je mogoče oddati le v slovenskem jeziku.

2. ZAŠČITA PACIENTOVE IZBIRE

2.1 LL GROSIST si prizadeva zagotavljati raznovrstnost in širok izbor medicinskih pripomočkov in drugih izdelkov, ki jih je mogoče naročiti prek portala LL Viva, z namenom zagotoviti uporabniku izbiro med različnimi konkurenčnimi izdelki.

3. CENE

3.1 Naročeni izdelki se obračunajo po cenah, ki so objavljene na portalu LL Viva v trenutku oddaje naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Znesek poštnine ni vštet v ceno izdelkov in se obračuna v košarici.

3.2 Redna cena izdelkov v spletni trgovini LL Viva je enaka maloprodajni ceni na dan naročila v prodajalni LL Viva Litija.

Akcijska cena je oblika znižane cene, ki velja v vseh enotah LL Viva, vključno s spletno trgovino LL Viva.

Spletna akcijska cena je oblika znižane cene, ki velja le v spletni trgovini LL Viva in se lahko razlikuje od akcijskih cen v prodajalni LL Viva Litija ali v ostalih enotah LL Viva. 

3.3 Cene ne vsebujejo stroška poštnine, ki je naveden v košarici oz. rubriki Urejanje košarice.

3.4 LL GROSIST si pridržuje pravico do napak pri cenah izdelkov na portalu LL Viva, o čemer bomo kupca obvestili v 24 urah od oddaje naročila in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

4. PLAČILNI POGOJI

4.1 Naročene izdelke je mogoče plačati na naslednje načine: 

 • plačilo po povzetju: Naročene izdelke pošljemo po izbranemu ponudniku poštnih storitev, kupec plača kupnino poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. 
 • plačilo s plačilno kartico: Pri plačilu lahko kupec uporabi naslednja plačilna sredstva: MasterCard, Maestro, Visa in Diners.
 • plačilo ob osebnem prevzemu v poslovalnici.

4.2 Naročeni izdelki bodo odposlani po prejetem plačilu, razen v primeru plačila po povzetju.

5. DOSTAVA in OSEBNI PREVZEM

5.1 Izdelke dostavlja kurirska služba GLS za celotno območje Slovenije, pri čemer se lahko kupec odloči za:

 • Dostavo na dom: naročilo bo dostavljeno v 1-3 delovnih dneh. Dostava je možna od ponedeljka do petka. V času vikenda in praznikov se rok dostave za čas dela prostih dni.
 • Dostavo v izbrani GLS Paketomat.

5.2 Glede na višino nakupa so stroški dostave naslednji:

 • do 10kg: 4,5 €
 • nad 10 kg: 6,5 €

 5.3 Naročeni izdelki bodo odposlani najkasneje v roku treh delovnih dni od oddaje naročila. Če izdelka ni na zalogi, bo LL GROSIST o tem kupca obvestila v roku enega delovnega dne po oddanem naročilu in mu povrnila morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.

5.4 Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži, ki bo zagotavljala zaupnost narave izdelka.

5.5 Če LL GROSIST pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovorna za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je kupec navedel ob registraciji ali naročilu. Če ob času dostave ni nikogar na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje izdelkov.

5.6 Osebni prevzem: izdelke lahko kupec prevzame tudi osebno in se tako izogne strošku dostave. Prevzem je možen v prodajalni LL Viva Litija, Ljubljanska cesta 3, 1270 Litija, od ponedeljka do petka od 9.00 do 17.00 s številko naročila in z osebnim dokumentom. Pri izbiri osebnega prevzema izdelkov ni možno izbrati način plačila po povzetju oz. plačati na blagajni v prodajalni.

6. POSTOPEK ODDAJE NAROČILA

6.1 Uporabnik lahko izvede nakup na dva načina:

 • z registracijo,
 • hitri nakup brez registracije. 

6.2 Nakup z registracijo: Novi uporabnik se na portalu LL Viva registrira tako, da v obrazec vnese uporabniško ime in geslo, kontaktne podatke, in podatke podjetja, če je uporabnik podjetje. Nato prebere in potrdi splošne pogoje uporabe portala LL Viva in klikne gumb »Ustvari svoj profil«. Novi uporabnik nato dobi sporočilo s potrdilom o prijavi na portal LL Viva na svoj elektronski naslov. Pri nadaljnjih vpisih v portal LL Viva uporabnik vnese samo svoj elektronski naslov ali svoje uporabniško ime in geslo.

6.3 Po registraciji oz. vpisu v portal LL Viva uporabnik izbere izdelke, ki jih želi naročiti in za vsakega posebej klikne gumb »Dodaj v košarico«. Predstavitev izdelka je pisna in slikovna. Vse slike izdelkov so simbolične. Pisna predstavitev vsebuje naziv izdelka, blagovno znamko, kratek in dolg opis izdelka. Navedba zavihkov je odvisna od opisa posameznega izdelka, ki je pripravljen na podlagi podatkov, posredovanih s strani pogodbenega dobavitelja, ter v skladu z veljavno področno zakonodajo.

6.4 Pri urejanju košarice lahko uporabnik spreminja količino želenih izdelkov in si izbere tip dostave. Uporabnik lahko na tem mestu vpiše promocijsko kodo. Na koncu uporabnik prebere splošne pogoje uporabe portala LL Viva in potrdi, da se strinja z njimi, ter klikne gumb »Naprej na moji podatki«. V primeru nestrinjanja s splošnimi pogoji nadaljevanje naročila ni možno.

6.5 Uporabnik nato preveri svoje kontaktne podatke, naslov za dostavo ter izpolni dodatna polja, če je uporabnik podjetje. Na tem mestu lahko uporabnik spremeni naslov za dostavo. Nato klikne gumb »Naprej na izbiro plačila«. S klikom na gumb »Nazaj na urejanje košarice« lahko uporabnik spremeni podatke iz prejšnjega koraka.

6.6 V naslednjem koraku uporabnik izbere način plačila. Izbira lahko med naslednjimi plačilnimi sredstvi: plačilo po povzetju, plačilo s plačilnimi karticami. Po izbiri načina plačila uporabnik klikne gumb »Naprej na predogled naročila«. S klikom na gumb »Nazaj na moje podatke« lahko uporabnik spremeni podatke iz prejšnjega koraka.

6.7 Pred potrditvijo naročila s klikom na gumb »Potrdi in plačaj« ima uporabnik še enkrat možnost pregledati celotno naročilo in po potrebi naročilo spremeniti (zgolj odstranjevanje izdelkov iz košarice). S klikom na gumb »Nazaj na izbiro plačila« pa lahko uporabnik pred oddajo naročila spremeni tudi podatke iz prejšnjih korakov.

6.8 Po oddaji naročila sprememba vsebine naročila oziroma končnega zneska naročila ni možna, razen v posebnih primerih v dogovoru z LL GROSISTOM.

6.9 Takoj, ko LL GROSIST prejme naročilo, pošlje kupcu potrdilo o naročilu v elektronski obliki na naslov elektronske pošte, ki ga je kupec posredoval ob registraciji oziroma ob hitrem nakupu.

6.10 Ob prejemu naročenih izdelkov kupec prejme tudi podatke o naročilu v tiskani obliki (račun). LL GROSIST posluje v skladu z Zakonom o davčnem potrjevanju računov.

6.11 Hitri nakup: Uporabnik lahko izvede nakup tudi kot hitri nakup. Postopek je enak kot pri nakupu z registracijo, le da v tem primeru posameznik ne izdela svojega profila na portalu LL Viva, prek katerega se lahko ponovno prijavi v spletno trgovino ter ponovno opravi nakup, ampak opravi le enkraten nakup.

7. VAREN NAKUP

7.1 Oddaja naročila se opravi prek varne povezave https. Varna povezava je šifrirana izmenjava informacij med portalom LL Viva in uporabnikovim spletnim brskalnikom. Ko uporabnik spletni trgovini pošlje informacije, se šifrirajo v njegovem računalniku in dešifrirajo na spletni trgovini. Informacij med pošiljanjem ni mogoče prebrati ali nedovoljeno spreminjati.

7.2 Prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila omogočajo naslednja tehnološka sredstva:

Pri naročilu se podatki še enkrat preverijo prek varne (https) povezave (npr. šifra izdelka …). V primeru, da podatki niso pravilni oz. manjkajo, se uporabniku izpiše napaka in naročilo se ne izvede. Vse napake se tudi beležijo.

Naročilo z vsemi podatki se do spletne trgovine pošlje prek varne povezave (https).

Naročilo se zavrne v primeru, da poslani podatki ne ustrezajo v celoti.

8. POGODBA

8.1 Oddano spletno naročilo predstavlja pogodbo, sklenjeno na daljavo, ki je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani LL GROSISTA. LL GROSIST potrdi naročilo tako, da pošlje kupcu takoj po prejemu naročila potrdilo v elektronski obliki na naslov elektronske pošte, ki ga je kupec posredoval ob registraciji oziroma ob hitrem nakupu.

8.2 Pogodba, sklenjena na daljavo, (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku LL GROSISTA in je obravnavana strogo zaupno. Račun v tiskani obliki LL GROSIST pošlje kupcu skupaj z naročenimi izdelki. Registriranim uporabnikom je naročilo v elektronski obliki v vsakem trenutku dostopno tudi v njegovem uporabniškem profilu (Moja naročila) na portalu LL Viva.

9. ODSTOP OD POGODBE

9.1 Kupec ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od prodajne pogodbe sklenjene na daljavo. Odstopa ni mogoče uveljavljati pri pogodbi za zdravila in pri dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je kupec po dostavi odprl pečat.  Izdelek, ki ga potrošnik vrača zaradi odstopa od pogodbe, mora biti nepoškodovan, zapakiran v originalno embalažo, v nespremenjeni količini in brez sledu uporabe.

9.2 Za uveljavitev pravice do odstopa od pogodbe mora kupec izpolniti obrazec Odstop od pogodbe in ga poslati na: LL GROSIST, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana ali pa po elektronski pošti: info@llviva.si

9.3 Če potrošnik odstopi od pogodbe mu LL Viva brez nepotrebnega odlašanja, vendar najpozneje v 14 dneh od prejetja obvestila o odstopu od pogodbe sklenjene na daljavo povrne vsa prejeta plačila. Strošek vračila izdelkov nosi kupec. Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja.

9.4 Zaradi svoje narave nekateri izdelki, naročeni preko portala LL Viva, niso primerni za vračilo skladno s 135. členom Zakona o varstvu potrošnikov. Vračilo zdravil ni možno zaradi prekinitve zagotavljanja sledljivosti. To določilo se ne uporablja v primerih napake ali dostave napačnih izdelkov.

10. NESKLADNOST BLAGA

10.1 Blago je skladno s prodajno pogodbo kadar:

 • ustreza opisu, vrsti, količini in kakovosti ter ima funkcionalnost, združljivost in druge lastnosti, kot je zahtevano v prodajni pogodbi;
 • je primerno za poseben namen, za katerega ga potrošnik potrebuje in s katerim je potrošnik seznanil prodajalca najpozneje ob sklenitvi prodajne pogodbe, prodajalec pa je s tem soglašal, ter
 • je dobavljeno skupaj z vsemi dodatki in navodili, vključno z navodili za namestitev, kot je določeno v prodajni pogodbi. 

10.2 V primeru neskladnosti blaga lahko kupec, ki je predhodno obvestil LL GROSISTA,  svoje zahtevke uveljavlja v naslednjem vrstnem redu:

 1. Zahteva brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga (popravilo ali zamenjava),
 2. Zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

10.3 Da bi se vzpostavila skladnost blaga, lahko kupec izbere med popravilom blaga in zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom, razen če:

 • je izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka nemogoča ali
 • izpolnitev izbranega jamčevalnega zahtevka predstavlja nesorazmerne stroške za prodajalca v primerjavi z drugim jamčevalnim zahtevkom ob upoštevanju vseh okoliščin.

10.4 Kupec od trenutka, ko nas obvesti o neskladnosti blaga, lahko zahteva brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga v razumnem roku, ki ni daljši od 30 dni, pri čemer se upoštevata narava blaga in namen, za katerega kupec potrebuje blago. 30 dnevni rok se lahko podaljša za največ 15 dni, pri čemer se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka LL GROSIST obvesti kupca še pred potekom 30 dnevnega roka.

10.5 Kupec ima pravico uveljavljati zahtevek za neskladnost blaga v roku dveh mesecev, ko je bila neskladnost ugotovljena. O morebitni neskladnosti mora obvestiti LL GROSIST ter nam omogočiti pregled izdelka. Če je obstoj neskladnosti blaga sporen,  LL GROSIST o tem pisno obvesti kupca v osmih dneh od prejema jamčevalnega zahtevka potrošnika. Obvestilo o neskladnosti lahko kupec sporoči osebno, ali ga pošlje v prodajalno, v kateri je bilo blago kupljeno. V kolikor kupec odstopi od pogodbe zaradi neskladnosti blaga, bo LL GROSIST izvedla vrnitev plačanega zneska nemudoma, najkasneje pa v roku 8 dni po prejemu blaga ali dokazila, da je potrošnik blago poslal nazaj.

10.6 LL GROSIST ne odgovarja za neskladnost blaga, ki se pojavi po tem, ko mineta dve leti od dostave blaga. Šteje se, da je napaka obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku enega leta od izročitve blaga. V primeru, da se neskladnost blaga pojavi v manj kot 30 dneh po dobavi, ima kupec pravico odstopiti od prodajne pogodbe, ne da bi predhodno zahteval popravilo ali zamenjavo blaga. Odstop uveljavlja z izjavo, s katero prodajalca obvesti, da odstopa od prodajne pogodbe. Kupec ne more odstopiti od prodajne pogodbe, če je neskladnost zgolj neznatna.

10.7 V vsakem primeru ima kupec pravico, da zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza blaga, ki nastanejo zaradi uveljavljanja jamčevalnega zahtevka zaradi neskladnosti blaga.

11.8 Pravice kupca ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o neskladnosti blaga obvestil LL GROSIST.

10.9 LL GROSIST deluje v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Za vsa vprašanja, pritožbe in reklamacije lahko kupec kadarkoli kontaktira LL Vivo na navedene kontaktne podatke. LL GROSIST bo v najkrajšem možnem času oz. najkasneje v zakonsko določenih rokih odgovorila kupcu na njegovo vprašanje, pritožbo oz. reklamacijo.

10.10 Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec kontaktira LL GROSIST na enega od navedenih kontaktov (telefon ali e-naslov) in LL GROSIST bo uredil prevzem ter nadomestilo izdelkov z ustreznimi na stroške LL GROSISTA. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti in nepoškodovani embalaži.

10.11 Če je ob prevzemu pošiljke opazno, da je izdelek ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri izbranem pogodbenem izvajalcu storitve dostave pošiljk. Takšen paket je potrebno osebno dostaviti na najbližjo enoto izvajalca storitve dostave v enakem stanju kot ob prevzemu, poštni uslužbenec pa bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. LL GROSIST bo skupaj s pogodbenim izvajalcem storitve dostave pošiljk poskrbela, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

11. KONTAKTNI PODATKI IN OBRAZEC ZA VRAČILO / ZAMENJAVO IZDELKOV:

Naslov: LL VIVA LITIJA, Ljubljanska cesta 3, 1270 Ljubljana s pripisom »za Spletno trgovino LL Viva«

Elektronska pošta: info@llviva.si

Telefon: 01 723 36 89

Obrazec za vračilo / zamenjavo izdelkov

12. GARANCIJA

12.1 Izdelki z garancijo imajo priložen garancijski list. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. V kolikor informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira LL GROSIST, ki bo pridobila potrebno informacijo.

12.2 V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov lahko kupcu garancijo kot garant ponudi proizvajalec ali uvoznik, in sicer z garancijskim listom ali obljubo v oglaševalskem sporočilu. Garant se z garancijo zaveže, da bo kupcu brezplačno popravil ali zamenjal blago, vrnil del ali vso kupnino, kadar blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

12.3 V primeru, da je bilo blago kupljeno pred 26. 1. 2023 reklamacijo kupec uveljavlja v prodajalni, v kateri je blago kupil, z garancijskim listom, iz katerega je jasno razviden naziv in naslov prodajalne in datum nakupa blaga oziroma z garancijskim listom in računom, ki ga je prejel ob nakupu izdelka. Proizvajalec je dolžan zagotoviti popravilo in vzdrževanje izdelka za čas garancijskega roka oziroma njegovega podaljšanja brezplačno, po poteku le tega pa proti plačilu. Stroške za material, nadomestne dele, delo, prenos in prevoz izdelkov, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oziroma pri nadomestitvi izdelka z novim na podlagi garancije, plača proizvajalec. Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 30 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora kupcu brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom. Proizvajalec oziroma pooblaščeni servis lahko kupcu za čas popravila blaga, za katerega le ta uveljavlja garancijo, zagotovi brezplačno uporabo podobnega izdelka.

13. ODGOVORNOST

13.1 LL GROSIST ni odgovorna za posledice zdravljenja, ki nastanejo zaradi uporabe medicinskih pripomočkov, ki niso v skladu z navodili za uporabo za naročene medicinske pripomočke in druge izdelke.

13.2 Vsi podatki na portalu LL Viva so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali s farmacevtom. O svojem zdravstvenem stanju oziroma bolezni se posvetujte z osebnim zdravnikom ali s farmacevtom.

13.3 LL GROSIST si pridružuje pravico do napak v predstavitvah izdelkov na portalu LL Viva. Slikovni in tekstovni materiali na portalu LL Viva so informativne narave in se lahko spremenijo v tako kratkem času, da ni mogoče zagotavljati popolne ažurnosti, zato mora kupec pred uporabo izdelka prebrati in upoštevati navodila, ki so navedena na samem izdelku in/ali v priloženem navodilu za uporabo.

13.4 Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

13.5 LL GROSIST ne odgovarja za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oz. infrastrukture, ki jo uporablja storitev LL Viva (npr. izpad delovanja medmrežja).

14. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

14.1 Z registracijo v spletni trgovini LL Viva uporabnik dovoljuje, da LL GROSIST kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse zgoraj posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) ter določili evropske Uredbe na področju varstva osebnih podatkov. V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z obdelovanjem podatkov lahko uporabnik posreduje morebitna vprašanja pooblaščencu za varstvo osebnih podatkov LL GROSIST na info@llviva.si.

14.2 LL GROSIST zagotavlja, da osebne podatke uporabnikov portala LL Viva in vse ostale podatke, zbrane v postopku registracije, ščiti pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam. Vsi osebni podatki uporabnikov so zaupni.

14.3 Poleg podatkov, ki jih uporabnik vnese ob registraciji (fizična oseba: uporabniško ime ali e-naslov, geslo, ponovitev gesla, ime, priimek, telefonsko številko, e-naslov, ulico, hišno številko, poštno številko, kraj; pravna oseba: naziv podjetja, davčno številko, matično številko, ulico, hišno številko, poštno številko in kraj ter izbira o elektronskem obveščanju), se zbirajo tudi naslednji podatki o nakupu: datum in ura nakupa, kupljeni/naročeni izdelki, naziv in količina teh izdelkov, cena izdelkov, znesek končne vrednosti nakupa (vključujoč vrednost naročila, dostave in morebiten strošek kupnine), popusti in druge ugodnosti pridobljene z nakupom, način dostave, način plačila.

14.4 Uporabnik dovoljuje upravljavcu, da lahko ta eno uro, dokler ne poteče spletna seja, ob vsakem dostopu uporabnika na spletni portal upravljavca obdeluje podatke o njegovih obiskih oz. spletnih sejah. Upravljavec v zvezi s spletnimi sejami zbira naslednje vrste osebnih podatkov: ID uporabnikove seje, šifra uporabnika, izdelki v košarici, naziv izdelkov, število izdelkov, cena izdelkov, znesek popustov in ugodnosti pridobljene z nakupom, znesek končne vrednosti nakupa, način dostave, način plačila, datum in ura nakupa.

14.5 Podatki iz uporabnikovih spletnih sej se hranijo za namen statistične obdelave spletne strani, sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne trgovine v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani. Podatki iz sej se lahko posredujejo vzdrževalcu spletnega portala, vzdrževalcu spletnega programa ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme.

14.7 Registriran uporabnik lahko kadar koli spremeni svoje osebne podatke v osebnem profilu v rubriki Spremeni podatke. Uporabnik lahko spreminja geslo, ime, priimek, telefonsko številko, e-naslov, prebivališče, naslov za dostavo in morebitne podatke, če je pravna oseba – naziv podjetja, davčno številko, matično številko, naslov podjetja, telefonsko številko in e-naslov.

14.8 Podatki o nakupih se zbirajo z namenom dostave naročenih izdelkov, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij. Zbiranje osebnih podatkov je nujno za izvršitev pogodbe – nakupa prek portala LL Viva.

14.9 Osebni podatki, potrebni za izvedbo spletnega nakupa, se lahko obdelujejo za namen izvedbe transakcije ter dostave spletnih naročil.

Na podlagi teh splošnih pogojev pa dajejo svojo privolitev za obdelovanje osebnih podatkov tudi za naslednje namene:

Posamezniki, ki dostopajo v spletno trgovino LL Viva, se strinjajo, da se njihovi podatki lahko obdelujejo za namen sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne trgovine v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani.

Posamezniki, ki so izpolnili registracijski obrazec, se strinjajo, da se njihovi podatki lahko obdelujejo tudi za namen:

 • obvestila o registraciji in potrditvi registracije,
 • obvestila v obliki e-pošte o opravljenih nakupih,
 • obvestila v obliki e-pošte o naročilu ali izdelkih (npr. če imajo ti krajši rok),
 • če je posameznik podal tudi neobvezen podatek telefonsko številko: obvestila o naročilu ali izdelkih (npr. če imajo ti krajši rok),
 • statistične obdelave,
 • trženjske raziskave in pošiljanje promocijskih obvestil,
 • spremljanje nakupovalnih vsebin kupcev,
 • podeljevanje nagrad kupcem.
 • Posamezniki, ki so se prijavili na e-novice, se strinjajo, da se njihovi podatki lahko obdelujejo tudi za namen:
 • statistične obdelave spletne strani,
 • identificiranja uporabnikov spletnih strani.

Uporabnik lahko to privoljenje tudi kadarkoli želi prekliče oz. spremeni preko spletnega obrazca za spremembo ali odjavo od obdelovanja osebnih podatkov uporabnikov spletnih strani LL Viva, ki je dostopen na spletni strani www.llviva.si ali po e-pošti na elektronski naslov info@llviva.si.

14.10 Uporabnik z vpisom svojih podatkov tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa, omejitev obdelave podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov. Uporabnik lahko posreduje morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov s strani LL Viva na elektronski naslov info@llviva.si.

Prav tako ima vsak uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov.

14.11 Uporabnik dovoljuje LL GROSISTU, da ta na njegov naslov elektronske pošte pošlje obvestilo o izvedbi naročila ali o tem, da LL GROSIST naročila ne bo mogla izvesti, ker izdelka ni na zalogi.

14.12 Podatki se lahko nahajajo tudi pri skrbniku podatkovnega skladišča in kock, vzdrževalcu spletnega portala, vzdrževalcu prodajnega programa ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme, ki v imenu upravljavca kot pogodbeni obdelovalci, obdelujejo podatke o posamezniku.

14.13 LL GROSIST lahko hrani podatke o registriranem uporabniku še 5 let po njegovi zahtevi za izbris njegovih podatkov. Podatke o posameznem spletnem nakupu registriranega uporabnika ali uporabnika, ki opravlja hitri nakup, pa lahko hrani še 10 let od posameznega nakupa.

14.14 Zbiranje podatkov posameznika je prostovoljno. Če registrirani uporabnik svojih podatkov, ki so v registracijskem obrazcu opredeljeni kot obvezni, ne želi posredovati upravljavcu, ne more izdelati svojega profila v spletni trgovini LL Viva. Če uporabnik, ki opravlja hitri nakup, ne želi posredovati podatkov, ki so opredeljeni kot obvezni za izvedbo spletnega nakupa, ne more izvesti spletnega nakupa.

14.15 Registrirani uporabnik lahko pošlje zahtevo za izbris svojega profila ali zahtevo, da se njegovi podatki ne obdelujejo za namene, ki niso potrebni za izvedbo spletnega naročila, na naslov elektronske pošte info@llviva..si ali izbriše profil v rubriki Spremeni podatke pod Izbris profila.

14.16 Uporabnik s prijavo na e-novice soglaša, da LL Viva pošilja oglasno gradivo v obliki e-novic ter dovoljuje elektronsko anketiranje. Iz sistema sporočil se lahko uporabnik kadar koli odjavi s klikom na gumb Odjava na koncu vsakega sporočila.

14.17 Vsa določila o varstvu osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo portala LL Viva in ne veljajo za spletne strani, do katerih lahko uporabnik pride s portala LL Viva ali prek drugih portalov na portal LL Viva. Tovrstne strani imajo svoja pravila o varovanju osebnih podatkov, s katerimi se mora uporabnik seznaniti pred uporabo teh spletnih strani.

15. PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

15.1 Vsa vsebina portala LL Viva, razen vsebin, ki jih na posamezne storitve vnesejo uporabniki sami, je zaščiteno avtorsko delo LL GROSISTA. Vse pravice so pridržane. Vse vsebine, ki so jih na posamezne storitve spletne trgovine LL Viva prenesli uporabniki, so last uporabnikov. Vsebine portala LL Viva ni dovoljeno spreminjati oziroma uporabljati na drugih internetnih straneh, s katerimi ne upravlja LL GROSIST. Vsebine ni dovoljeno kopirati za javne in komercialne namene.

15.2 LL GROSIST ima lahko patente, patentirane aplikacije, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge intelektualne pravice, ki so povezane s portalom LL Viva. Če ni izrecno navedeno v teh pogojih uporabe, uporabnikom vsebina teh spletnih strani ne daje nikakršne licence za te patente, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge lastnine. Vse pravice, ki niso izrecno podeljene tukaj, so pridržane.

15.3 Terjatve v zvezi z avtorskimi pravicami se rešujejo v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah in z Zakonom o pravdnem postopku.

16. UPORABA PIŠKOTKOV

16.1 Piškotek je majhen niz znakov, ki ga lahko spletni brskalnik trajno shrani na računalnik uporabnika. Vanj se shranjujejo podatki in izbire uporabnika. Portal LL Viva uporabi piškotke vsakič, ko ga uporabnik obišče. V zaščiten piškotek, ki se začasno shrani na računalnik uporabnika, se shranijo edinstveni identifikatorji, čas vpisa in drugi nujni podatki, ki niso osebne narave.

16.2 Piškotek omogoča premikanje po portalu LL Viva, ne da bi se uporabniku bilo treba ponovno vpisovati za dostop do vsake strani. Piškotki se na spletni strani uporabljajo zgolj za delovanje spletne strani. Z uporabo nastavitev v spletnem brskalniku lahko uporabnik dovoli ali prepreči prejemanje piškotkov. Posameznik se strinja, da lahko LL GROSIST kot upravljavec osebnih podatkov obdeluje podatke o piškotkih za namene identificiranja uporabnikov spletnih strani in omogočanja strežniku, da uporabnikom zagotovi spletne strani, prilagojene potrebam uporabnikov, in anonimnih statističnih ocen; za namen sestave košarice, ki je del spletnega nakupa, zagotavljanja aktivnosti seje oz. lažje uporabe spletne lekarne v primeru prekinitve seje ter za lažje nakupovanje na spletni strani. Podatki o piškotkih se lahko posredujejo tudi pogodbenim obdelovalcem: vzdrževalcu spletnega portala, vzdrževalcu lekarniškega programa ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme. Posredovanje podatkov o piškotkih je prostovoljno, če uporabnik ne želi sprejeti piškotkov, ne bo mogel uporabljati nekaterih možnosti, ki jih ponuja portal LL Viva.

16.3  Spletno mesto www.llviva.si, ki deluje pod okriljem LL GROSIST, Komenskega ulica 11, 1000 Ljubljana, uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, spremljanje statistike obiska in prikazovanje oglasov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

Piškotki za delovanje spletne strani in boljšo uporabniško izkušnjo:

PiškotekVrsta piškotkaStoritevVeljavnostOpis
PHPSESSIDnujniLL VivaIzbriše se, ko zaprete brskalnik.Zagotovitev delovanja spletne strani
cookieconsent_statusnujniLL Viva
1 leto
vaša zavrnitev/odobritev piškotkov
XSRF-TOKENnujniLL VivaIzbriše se, ko zaprete brskalnik.pomaga preprečevati napade XSRF
laravel_sessionnujniLL Viva
2 uri
Omogoča pravilno delovanje, varno rabo spletnega mesta, avtentifikacijo uporabnika
_gidnujniGoogle Analytics1 danBeleži osnovno statistiko obiska (anonimnost zagotovljena)

Piškotki za spremljanje statistike

PiškotekVrsta piškotkaStoritevVeljavnostOpis
_gaanalitični piškotekGoogle Analytics
2 leti
Beleži osnovno statistiko obiska (anonimnost zagotovljena) 
utma,_utmb,_utmc,_utmzanalitični piškotekGoogle Analytics_utma – 2 leti_utmb – 30min_utmc – 30min_utmz – 6 mesecev Beleži statistiko, kako uporabnik uporablja spletno stran (anonimnost zagotovljena)

Oglaševalski piškotki

PiškotekVrsta piškotkaStoritevVeljavnostOpis

datr, sb, lu
tržni piškotekFacebook
  
2 leti
 
Prikazovanje relevantnih oglasov za uporabnika, na podlagi spremljanja uporabnikovih obiskov strani, ki uporabljajo Facebook pixel ali Facebook družbeni vtičnik
xs, s, c_user, pl, csm, fr
 
tržni piškotekFacebook3 mesece

fblo_275399925812248
tržni piškotekFacebook5 mesecev

17. KRŠITVE

17.1 Uporabnik portala LL Viva se obvezuje, da le-tega ne bo uporabljal za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Portala LL Viva se ne sme uporabljati na način, ki bi lahko poškodoval, onemogočil, preobremenil ali škodil portalu ali LL GROSISTU. Prav tako se ne sme ovirati uporabe kateremu koli drugemu uporabniku portala LL Viva. Prepovedani so vsi poskusi pridobitve nepooblaščenega dostopa do katere koli storitve portala, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o njegovem katerem koli drugem uporabniku. Prepovedana je pridobitev oz. poskus pridobitve kakršnega koli gradiva ali informacij s pomočjo kakršnih koli sredstev, ki niso namenoma na voljo v sklopu portala.

16.2 LL GROSIST si pridržuje pravico do blokade oz. izbrisa uporabniškega računa uporabnika, ki bo deloval v nasprotju s temi splošnimi pogoji ali v zvezi s spletno trgovino LL Viva izvajal druga dejanja, ki jih sankcionira zakonodaja Republike Slovenije.

18. NADZOR

18.1 Delovanje spletne trgovine LL Viva je pod nadzorom tržne inšpekcije.

19.   OSTALE DOLOČBE

19.1 LL GROSIST lahko v vsakem trenutku spremeni splošne pogoje uporabe portala LL Viva, če to zahtevajo vzroki tehnične, komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Vsaka sprememba bo predhodno ustrezno objavljena na javno dostopnem mediju.

19.2 O spremembi splošnih pogojev uporabe portala spletna trgovina LL Viva mora LL GROSIST uporabnika na primeren način obvestiti. Za primeren način se šteje objava na spletni strani www.llviva.si.

19.3 Šteje se, da uporabnik portala LL Viva soglaša s spremembo splošnih pogojev uporabe portala, če še naprej uporablja portal LL Viva.

19.4 Ko LL GROSIST uporabniku portala LL Viva na primeren način obvesti o spremembi splošnih pogojev uporabe portala, ga je dolžna tudi opozoriti, da nadaljnja uporaba portala LL Viva pomeni, da se strinja s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe portala.

19.5 LL GROSIST bo o vseh spremembah in novostih svoje uporabnike obveščala tudi na vseh mestih, kjer so objavljeni ti splošni pogoji.

19.6 Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletnega portala LL Viva in iz teh splošnih pogojev, ki jih LL GROSIST in uporabnik ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

19.7 Skladno z zakonskimi normativi LL GROSIST ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. LL GROSIST, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

19.8 Splošni pogoji uporabe portala LL Viva pričnejo veljati dne 25. 7. 2023 in v celoti nadomestijo do sedaj veljavne Splošne pogoje.

20. KONTAKT

Za informacije o uporabi spletne strani, spletni ponudbi ali spletnih naročilih se prosimo obrnite od ponedeljka do petka od 9:00 do 17:00 na telefonsko številko: 01 723 36 89 ali e-naslov: info@llviva.si

Naslov: LL VIVA LITIJA, Ljubljanska cesta 3, 1270 Litija, s pripisom »za Spletno trgovino LL Viva«

LL Viva. En pravi nasvet je dovolj.

Ljubljana, 2. avgust 2023

e-Novice

Odkrijte svet zdravja in dobrega počutja v svojem e-poštnem nabiralniku – prijavite se za nasvete, obveščanje o ekskluzivnih ponudbah in še mnogo več!
Telefon:
01 723 36 89
Elektronska pošta:
info@llviva.si
Potrebujete pomoč?
Na voljo smo vam vsak
delavnik med 9.00 – 17.00

E-novice

Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.

E-novice

Prijavite se na e-novičke in prejemali boste informacije o novostih, ekskluzivnih ponudbah in posebnih dogodkih.
Telefon:
01 723 36 89
Elektronska pošta:
info@llviva.si
Potrebujete pomoč?
Na voljo smo vam vsak
delavnik med 9.00 – 17.00
Copyright © LL Viva 2023. Vse pravice pridržane.